пʼятницю, 4 березня 2011 р.

Верховна Рада України ухвалила Постанову "Про відзначення 150-річчя від дня смерті та дня перепоховання Тараса Григоровича Шевченка"



Постановою передбачається урочисто відзначити на державному рівні 150-річчя від дня смерті та дня перепоховання Тараса Григоровича Шевченка.
Кабінету Міністрів доручено забезпечити виконання Плану заходів, передбачених Указом Президента України "Про заходи, присвячені 150-й річниці від дня смерті Т.Г. Шевченка та перепоховання його в Україні" та Розпорядженням Кабінету Міністрів "Про підготовку та відзначення 200-річчя від дня народження Т.Г. Шевченка та 150-річчя від дня його перепоховання".
Згідно з документом, Міністерство фінансів має забезпечити належне фінансування ремонтно-реставраційних робіт у Національному музеї Т.Г. Шевченка у м. Києві.
Національному банку рекомендовано виготовити і ввести в обіг ювілейну монету, Українському державному підприємству поштового зв'язку "Укрпошта" - видати серію поштових марок, Державному комітету телебачення і радіомовлення України - організувати показ тематичних теле- і радіопередач, забезпечити видання ювілейного зібрання творів Тараса Григоровича Шевченка і збірки поетичних творів "Кобзар" та обов'язкового їх надходження до бібліотек.
Документом запропоновано Міністерству закордонних справ розглянути питання про створення культурно-інформаційних центрів під назвою "Світлиця Шевченка" в місцях компактного розселення українців в інших державах;
Відповідний проект зареєстровано за №8184.

Немає коментарів:

Дописати коментар