понеділок, 16 травня 2011 р.

Крокуємо в Європу


13-14 травня 2011 року в Кривому Розі відбувся обласний єврофорум «Дніпропетровщина-Україна-Європейський Союз», в якому взяли участь представники 40-ка євроклубів Дніпропетровської області.
До участі в єврофорумі долучилась і делегація нашого міста, яка складалась з членів євроклубу «Мрія», учнів 10 класу СШ№12: Буханова Іллі, Кулінської Анастасії, Стадника Владислава, Лапкіної Альони,  Воловика Дениса, Мейрамгульянц Наталі та керівника – Шматко Людмили Борисівни.


Єврофорум проводився з метою залучення учнівської молоді, педагогічних працівників до спільної діяльності з вивчення структури, ролі та значення Європейського Союзу, прищеплення молоді навичок самостійного здобування інформаційних матеріалів щодо роботи Європейського Союзу через роботу євроклубів.
За три місяці до початку єврофоруму в м. Дніпропетровську представники усіх міст та районів області шляхом жеребкування обирали країну Євросоюзу, яку будуть представляти на даному заході. Жовтим Водам дісталась Австрія.
Розпочалась підготовча робота. Необхідно було виготовити національні костюми, прапор Австрії, дізнатися якомога більше про цю країну, для того щоб за досить стислі часові рамки презентувати цю країну.

Програма єврофоруму передбачала обов’язкові конкурси:
·         прес-конференція «Молодь – в Європейському просторі», яка проводилась за участі  студентів, представників громадських організацій країн Євросоюзу, що навчаються в Кривому Розі. У прес-конференції брали участь Лапкіна Альона та Воловик Денис, в ході якої висвітлювались питання стосовно вищої та середньої освіти в країнах Євросоюзу, дозвілля та відпочинку, неформальних молодіжних об’єднань, боротьби з наркотиками, співпраця студентів та викладачів, взаємний обмін з молоддю з інших країн Європи тощо.
·         конкурс-презентація туристичних екскурсійних маршрутів «Подорожуємо Європою». Кулінська Анастасія та Мейрамгульянц Наталя презентували захоплюючу подорож по Відню.
·         міні-сесія Європейського Молодіжного Парламенту за темою: «Від діалогу культур до розширення кордонів Європейського Союзу». В даному заході брали участь Буханов Ілля та Стадник Владислав, які продемонстрували достатній рівень знань англійської мови, так як міні-сесія проходила виключно англійською. Представники кожної делегації, які брали участь у даному заході, працювали у чотирьох комітетах та розглядали наступні питання: «Який освітній заклад можна вважати євроорієнтованим?», «Взаємообумовленість проблем збереження навколишнього середовища та загального рівня розвитку культури», «Як туризм сприяє піднесенню іміджу держави-кандидата в члени ЄС?», «Усунення перешкод працевлаштування молоді з України у країнах ЄС».
·         європейський ярмарок. Необхідно було оформити виділену територію для представлення Австрії. Кулінська Анастасія та Стадник Владислав захищали виставлені експонати.  Слід зазначити, що усі діти під час проведення євро ярмарку були одягнені у національні костюми Австрії. Під час роботи ярмарку кожна делегація повинна була відвідати 10 ярмаркових стендів інших делегацій та взяти участь у вікторинах.
·         урочистий прийом євроклубів. Всі учасники делегацій танцювали вальс, повинні були продемонструвати знання правил етикету, ділового спілкування, прийому їжі на фуршеті.
Дуже насиченими на події видались ці два дні. Для дітей – це нові враження, друзі, нові форми спілкування. Для дорослих – новий погляд на формування знань про країни Євросоюзу.
Втомлені, але задоволені ми повертались додому. Гостинність жителів м. Кривого Рогу, виконання програми єврофоруму, професійність його організаторів надовго залишаться в нашій пам’яті приємними спогадами.

Немає коментарів:

Дописати коментар